Workshops & Lezingen

LEER VAN ELKAARS FOUTEN EN WORD NOG BETER IN JE VAK. (Online ook mogelijk)

De FoutenFabriek organiseert (online) workshops en lezingen. Beide diensten zijn interactieve sessies waarin de deelnemers leren hoe je positief naar fouten en tegenslagen kijkt. Let op! Jullie gaan leren op een leuke manier. 😊

Jullie ontdekken:

 • wat het grote geheim is van positief naar fouten kijken;
 • hoe je collega’s zonder gelazer kunt aanspreken op fouten;
 • praktische tips om structureel meer fouten te delen met elkaar;
 • hoe je meer lef ontwikkelt om fouten te delen.
 • welke technieken je in kunt zetten om met tegenslagen om te gaan.
 • hoe je een open foutencultuur creëert.

Na afloop hebben jullie een flink shot inspiratie gekregen om positief naar fouten en tegenslagen te kijken.

Stiekem vinden jullie het best wel eng OM toe te geven dat er iets mis is gegaan.

‘Misschien word ik wel uitgelachen of belachelijk gemaakt!’ Herken je deze gedachte? Gefeliciteerd! Jij blijkt ook maar gewoon een mens te zijn. 😊

Ik ga jullie helpen het lef te ontwikkelen om naar voren te stappen. Jullie gaan leren hoe je meer fouten kunt delen.

Daarbij krijgen jullie superpraktische tips om het geleerde levendig te houden en stevig te verankeren in jullie organisatie. Jullie leren collega’s aan te spreken op fouten op een relaxte manier.

Meer fouten delen met elkaar betekent bovendien dat jullie nog veel meer leren en daarom beter presteren. Wist je dat ongeveer tien procent van het succes van jullie organisatie samenhangt met hoe jullie omgaan met fouten?

Resultaten:

 • Jullie hebben geleerd hoe je meer fouten deelt met elkaar
 • Jullie weten hoe je meer lef ontwikkelt
 • Jullie weten hoe je collega’s aanspreekt op een relaxte manier
 • Jullie kunnen beter omgaan met tegenslagen
 • Jullie worden beter in leren als team en organisatie

Waarom deze diensten boeken?

 • Ze zijn superinteractief
 • Jullie krijgen de beste inzichten uit de luchtvaart en de medische wereld
 • Humor speelt een grote rol – als leren leuk is gaat het veel beter!
 • De fundering is gebaseerd op sterk wetenschappelijk onderzoek
 • Na afloop lopen jullie vol inspiratie naar buiten

Voor wie is het geschikt?

De workshop is geschikt voor teams en organisaties die beter willen worden in het leren van fouten. Het maximumaantal deelnemers bij de workshops bedraagt dertig. Zijn jullie met meer personen? Dan is de lezing meer geschikt.

Welke onderwerpen zijn mogelijk?

Het grote geheim van positief naar fouten kijken

Deze sterk wetenschappelijke theorie helpt jou om relaxter met fouten om te gaan. Ook helpt het je om meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen te ontwikkelen en beter met stress te dealen. Ideaal voor millennials die last hebben van prestatiedruk.

Hoe ga je om met tegenslagen?

Als je goed met tegenslagen kunt omgaan ontwikkel je meer lef. Je durft meer risico te nemen waardoor je meer kunt leren. Je ontwikkeld veerkracht. Je weet precies hoe je weer op kunt staan als je gevallen bent.

Superstrategieën uit de luchtvaart en medische wereld

Leer waarom de luchtvaart zo veilig is (en hoe je schaamteloos hun best practices kunt jatten 😊). Ontdek wat chirurgen doen in operatiekamers waardoor de kans op fouten drastisch minder wordt. Deze inzichten zijn geschikt voor iedereen die samenwerkt.

Hoe je het schaamtemonster terug de kast in stuurt

Na een fikse blunder kun je wel door de grond zakken en krijg je een hoofd waar een tomaat jaloers op is. Ik leer je hoe je hiermee omgaat en deel wat je kunt leren van één van Nederlands beroemdste politici. (Let op! Dit is een heftig verhaal, maar zeer inspirerend.)

Hoe jij afwijzing leuk maakt

Serieus. Je kunt plezier beleven aan afwijzing. Ik ga meerdere technieken met je delen, zodat je meer lef ontwikkelt. Als je dit deelt met je Best Friends ben je de held van de avond.

Hoe je liever voor jezelf wordt bij een blunder

Aan deze inzichten beleef je je hele leven plezier. Daarbij kun je ook anderen helpen als zij streng zijn voor zichzelf wanneer ze falen. Dit inzicht helpt je om een betere collega en manager te worden.

Hoe je een open foutencultuur bouwt

Als je wilt dat mensen in jouw organisatie radicaal open worden over fouten, dan moet je een aantal stappen nemen. Ik deel deze stappen met je aan de hand van voorbeelden van een ministerie, een ziekenhuis en een slager uit Slovenië.

Wie is Frank?

Na zeven jaar, driehonderd optredens en een theatertour is Frank Deuring (34) in 2013 gepensioneerd als stand-upcomedian.

De rek was eruit en het plezier was weg. Daarom was Frank toe aan iets nieuws: de FoutenFabriek.

Hij dompelde zich maniakaal onder in het leren van fouten en heeft inmiddels al duizenden mensen geïnspireerd met zijn lezingen bij gemeentes, ministeries, banken, ziekenhuizen en het mkb.

Verder gaf hij gastcolleges aan meerdere universiteiten. Frank heeft een vaste column in DURF! Magazine.

Investering

De investering voor een workshop of lezing bedraagt €2.500,- exclusief btw. Daar komen geen extra kosten meer bij.

Deze prijs is gebaseerd op de resultaten die ik lever en de kennis en ervaring die ik meebreng. De prijs is dus niet gebaseerd op de tijdsinvestering die ik doe tijdens de uitvoering van de opdracht.

Wil je een lezing of workshop aanvragen? TOF!
Zij (en vele anderen) gingen je al voor:

Gemeente Amsterdam
Rabobank
Ministerie van Defensie
Capgemini
CSU

“Frank heeft onlangs bij ons op kantoor een ontzettend inspirerende en leerzame workshop gegeven om het maken van fouten bespreekbaar en toepasbaar te maken. De workshop was interessant, praktisch en toegankelijk, zodat iedereen de workshop kon volgen en daar ook praktische tips uit kon halen voor toepassing in de praktijk. We weten zeker dat we hier nog veel mee gaan doen in onze praktijk. Voor vervolg vatbaar!”

Leoni de Boer - BDO

Frank, dankjewel voor een ontzettend leuke workshop met onze jonge professionals van Young DHL! Erg leerzaam, met leuke oefeningen en vol grappige anekdotes. Voor velen van ons een mooie eyeopener en direct toepasbaar op het dagelijks werk. Een absolute aanrader!

JAIMY Hartog, DHL

Frank, dank voor de zeer inspirerende, leerzame en humorvollelezing @Centraal Bureau voor de Statistiek in Heerlen! We hopente blijven leren in een continue GROWTH mindset!

Pascal Ramaekers, CBS

Vorige week woensdag stond bij Young Sogeti in teken van fouten. Dit klinkt wellicht een beetje vreemd in de oren, maar Frank Deuring van de Foutenfabriek heeft ons laten inzien hoe we moeten omgaan met fouten, maar ook wat we hier van kunnen leren. De avond werd geopend door onze COO Marco van de Brink die deelde welke fouten die hij heeft gemaakt in zijn loopbaan en welke leerlessen hij hieruit heeft gehaald. Vervolgens gaf Frank ons een interactieve sessie waarbij theorie werd opgevolgd met oefeningen en voorbeelden. Hierbij was er veel ruimte voor eigen inbreng. De avond heeft er voor de aanwezigen voor gezorgd om op een andere manier te kijken naar fouten te kijken, maar ook gezamenlijk vervolgsessies in te plannen.

Anikka van Putten, Sogeti

Frank heeft onlangs een workshop voor ons verzorgd bij het jongerennetwerk van Jong@UWV. We hebben een erg leuke, inspirerende en interactieve middag gehad waarna we gezellig afsloten met een borrel. Ik vond het een interessante sessie en ook van de andere deelnemers heb ik teruggekregen dat zij hier veel aan hebben gehad!

Auke van der Veen, UWV

Frank heeft voor het Young Consulting Network de workshop Foutenfabriek verzorgd, waar ik zowel als organisator als deelnemers bij betrokken was. Frank is fijn om mee samen te werken: hij reageert snel en is flexibel. Als trainer hanteert hij een fijne combinatie van humor, goede trainingskills en wetenschappelijke kennis. Deze mix leidde tot een workshop die zowel leerzaam, to the point als vermakelijk was. De kernboodschappen van de training weet ik achteraf nog goed te benoemen, iets wat ik altijd een belangrijke graadmeter voor een training vind. Al met al recept voor een goede workshop en samenwerking. Dank Frank!

ISIS Hommema, Young Consultanty Network

Frank staat helemaal achter zijn 'fouten maken is goed' filosofie en dat straalt hij ook uit. Tijdens een verkorte versie van de workshop de Foutenfabriek heb ik mogen kennis maken met zijn verfrissende kijk op het maken van fouten. Frank onderbouwt zijn argumenten luchtige met wetenschappelijke kennis maar ook met pinguïns en een koe. Ook laat hij door middel van voorbeelden uit zijn privéleven zien hoe hij zijn filosofie zelf toepast. De timing van de workshop kon niet beter: de dag voor mijn scriptie presentatie. Er ging echt van alles fout; de genodigden waren te laat, sheets bleven hangen want de afstandbediening reageerde niet en er was een storing met de audio apparatuur. Maar doordat ik rustig bleef, dacht aan de kennis uit Frank zijn workshop heb ik een 8 gehaald.

Lonneke Rentinck

Veelgestelde vragen alvast beantwoord

 • Laten we dat samen bekijken. Mijn werkvormen kunnen uitgevoerd worden op 1,5 meter. Qua opstelling kan een U vorm blij kleine groepen en bij grotere groepen past een theateropstelling beter. Allemaal uiteraard op 1,5 meter. Qua locatie kunnen we het best overleggen. Een webinar is ook altijd een optie.

 • De workshops en lezingen zijn gebaseerd op sterk wetenschappelijk onderzoek en praktische inzichten uit de luchtvaart en de medische wereld. Het doel is om de deelnemers te inspireren om positief naar fouten te kijken. Zo zullen ze meer durven delen over hun gemaakte fouten. Bovendien vind ik dat leren leuk moet zijn. Zodra mensen plezier maken, leren ze meer. Humor zet ik in als middel om het doel te bereiken.

 • Dat hangt af van jullie leerwensen, maar ga uit van tussen de dertig minuten tot vier uur.

 • Het is enorm interactief. Dat vind ik reuzebelangrijk. Ik wissel gave theorie af met speelse oefeningen en zet humor in als middel om ons doel te bereiken. Er zal zeker gelachen worden, maar nooit ten koste van de boodschap.

 • Dat is een pinguïn.

 • De workshops duren vaak langer en bevatten meer oefeningen. Ook zijn de groepen kleiner, waardoor er meer aandacht is voor de deelnemers. Een lezing is een korte, inspirerende samenvatting van de workshop, geschikt voor grotere groepen.

 • Het minimum is acht deelnemers. Het maximum is 54.990.

 • Dat klinkt beter dan: ‘Ik heb geen maximum.’

 • Nee, dat doe ik niet. Maar misschien is dit iets voor jou?

 • Ik heb een flexibele schil van FoutenFabriek-trainers, voornamelijk afkomstig van Het Trainingsbureau. Meerdere workshops vormgeven met meerdere trainers is daarom geen probleem. Voor maatwerktrajecten waarbij we inzetten op gedragsverandering werk ik ook samen met Het Trainingsbureau.

 • Jazeker! Inmiddels heb ik meerdere webinars gegeven waar ik enthousiaste reacties op kreeg. Webinars zijn mogelijk tot 500 deelnemers die live kijken.