Het FoutenFabriek Jaarprogramma

Ontvang een jaar lang de beste tips om te leren van fouten.

Leer hoe je positief naar fouten, tegenslagen en mislukkingen kijkt. Je krijgt elke week een direct toepasbare tip in je mailbox om de ontwikkeling van jezelf en je team een boost te geven.

(Let op! Bizar veel praktijkvoorbeelden.)

De angst om te falen vormt een enorme belemmering voor jouw ontwikkeling en die van je team.

Het kan een aanleiding zijn voor burn-outs en ziekteverzuim. Het is slecht voor de sfeer in je team en een aanjager van faalkosten.

De angst om te falen kan ervoor zorgen dat mensen hun fouten onder het tapijt schuiven. En dat terwijl het niet delen van fouten juist één van de grootste ergernissen op de werkvloer is.

Op persoonlijk vlak kan deze angst ervoor zorgen dat je bevriest of in de kramp schiet en er daarom maar voor kiest om dat ene gave project niet op te pakken.

Stel je eens voor dat je leert om positiever naar fouten, tegenslagen en mislukkingen te kijken. Dat je leert wat er nodig is voor het creëren van een open foutencultuur.

Hoe je afwijzing zelfs leuk kunt maken. Wat de beste strategieën zijn voor het dealen met schaamte, en hoe je liever voor jezelf kunt zijn als je faalt zonder jezelf keihard te veroordelen.

Deze onderwerpen en meer komen aan bod in mijn jaarprogramma.

Een jaar lang krijg je elke week een mail met mijn beste tips, trucs, oefeningen en praktijkvoorbeelden.

Op een rijtje:

 • Elke week een nieuwe tip, truc of oefening in je mailbox.
 • Voor iedereen die relaxter met fouten, tegenslagen en mislukkingen om wil leren gaan.
 • Verhoog je status op de werkvloer, doordat jij elke week nieuwe gave tips krijgt.
 • Per tip leer je in één minuut iets waar ik uren mee bezig ben geweest.
 • Heel veel praktijkvoorbeelden. (Serieus, echt su-per-veel!)

Welke onderwerpen komen aan bod?

Het grote geheim van positief naar fouten kijken

Deze sterk wetenschappelijke theorie helpt jou om relaxter met fouten om te gaan. Ook helpt het je om meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen te ontwikkelen en beter met stress te dealen. Ideaal voor millennials die last hebben van prestatiedruk.

Superstrategieën uit de luchtvaart en medische wereld

Leer waarom de luchtvaart zo veilig is (en hoe je schaamteloos hun best practices kunt jatten 😊). Ontdek wat chirurgen doen in operatiekamers waardoor de kans op fouten drastisch minder wordt. Deze inzichten zijn geschikt voor iedereen die samenwerkt.

Hoe je het schaamtemonster terug de kast in stuurt

Na een fikse blunder kun je wel door de grond zakken en krijg je een hoofd waar een tomaat jaloers op is. Ik leer je hoe je hiermee omgaat en deel wat je kunt leren van één van Nederlands beroemdste politici. (Let op! Dit is een heftig verhaal, maar zeer inspirerend.)

Hoe jij afwijzing leuk maakt

Serieus. Je kunt plezier beleven aan afwijzing. Ik ga meerdere technieken met je delen, zodat je meer lef ontwikkelt. Als je dit deelt met je Best Friends ben je de held van de avond.

Hoe je liever voor jezelf wordt bij een blunder

Aan deze inzichten beleef je je hele leven plezier. Daarbij kun je ook anderen helpen als zij streng zijn voor zichzelf wanneer ze falen. Dit inzicht helpt je om een betere collega en manager te worden.

Hoe je een open foutencultuur bouwt

Als je wilt dat mensen in jouw organisatie radicaal open worden over fouten, dan moet je een aantal stappen nemen. Ik deel deze stappen met je aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Wie is Frank?

Na zeven jaar, driehonderd optredens en een theatertour is Frank Deuring (34) in 2013 gepensioneerd als stand-upcomedian.

De rek was eruit en het plezier was weg. Daarom was Frank toe aan iets nieuws: de FoutenFabriek.

Hij dompelde zich maniakaal onder in het leren van fouten en heeft inmiddels al duizenden mensen geïnspireerd met zijn lezingen bij ministeries, banken, ziekenhuizen en het mkb.

Verder gaf hij gastcolleges aan meerdere universiteiten. Frank heeft een vaste column in DURF! Magazine.

Let op! Je krijgt bizar veel waarde voor een lage prijs

In workshops & lezingen heb ik vaak maar één tot vier uur de tijd voor mijn deelnemers. Vaak blijven er maar een paar leermomenten hangen.

In het jaarprogramma kan ik stapje voor stapje veel meer waardevolle dingen met je delen.

Je krijgt de meest waardevolle lessen uit tientallen boeken, wetenschappelijke studies, documentaires en interviews.

Per week kost het je slechts twee minuten om de tip tot je te nemen.

 

👇 Reacties van deelnemers uit workshops & lezingen 👇

“Frank heeft onlangs bij ons op kantoor een ontzettend inspirerende en leerzame workshop gegeven om het maken van fouten bespreekbaar en toepasbaar te maken. De workshop was interessant, praktisch en toegankelijk, zodat iedereen de workshop kon volgen en daar ook praktische tips uit kon halen voor toepassing in de praktijk. We weten zeker dat we hier nog veel mee gaan doen in onze praktijk. Voor vervolg vatbaar!”

Leoni de Boer - BDO

Frank, dankjewel voor een ontzettend leuke workshop met onze jonge professionals van Young DHL! Erg leerzaam, met leuke oefeningen en vol grappige anekdotes. Voor velen van ons een mooie eyeopener en direct toepasbaar op het dagelijks werk. Een absolute aanrader!

JAIMY Hartog, DHL

Frank, dank voor de zeer inspirerende, leerzame en humorvollelezing @Centraal Bureau voor de Statistiek in Heerlen! We hopente blijven leren in een continue GROWTH mindset!

Pascal Ramaekers, CBS

Vorige week woensdag stond bij Young Sogeti in teken van fouten. Dit klinkt wellicht een beetje vreemd in de oren, maar Frank Deuring van de Foutenfabriek heeft ons laten inzien hoe we moeten omgaan met fouten, maar ook wat we hier van kunnen leren. De avond werd geopend door onze COO Marco van de Brink die deelde welke fouten die hij heeft gemaakt in zijn loopbaan en welke leerlessen hij hieruit heeft gehaald. Vervolgens gaf Frank ons een interactieve sessie waarbij theorie werd opgevolgd met oefeningen en voorbeelden. Hierbij was er veel ruimte voor eigen inbreng. De avond heeft er voor de aanwezigen voor gezorgd om op een andere manier te kijken naar fouten te kijken, maar ook gezamenlijk vervolgsessies in te plannen.

Anikka van Putten, Sogeti

Frank heeft onlangs een workshop voor ons verzorgd bij het jongerennetwerk van Jong@UWV. We hebben een erg leuke, inspirerende en interactieve middag gehad waarna we gezellig afsloten met een borrel. Ik vond het een interessante sessie en ook van de andere deelnemers heb ik teruggekregen dat zij hier veel aan hebben gehad!

Auke van der Veen, UWV

Frank heeft voor het Young Consulting Network de workshop Foutenfabriek verzorgd, waar ik zowel als organisator als deelnemers bij betrokken was. Frank is fijn om mee samen te werken: hij reageert snel en is flexibel. Als trainer hanteert hij een fijne combinatie van humor, goede trainingskills en wetenschappelijke kennis. Deze mix leidde tot een workshop die zowel leerzaam, to the point als vermakelijk was. De kernboodschappen van de training weet ik achteraf nog goed te benoemen, iets wat ik altijd een belangrijke graadmeter voor een training vind. Al met al recept voor een goede workshop en samenwerking. Dank Frank!

ISIS Hommema, Young Consultanty Network

Frank staat helemaal achter zijn 'fouten maken is goed' filosofie en dat straalt hij ook uit. Tijdens een verkorte versie van de workshop de Foutenfabriek heb ik mogen kennis maken met zijn verfrissende kijk op het maken van fouten. Frank onderbouwt zijn argumenten luchtige met wetenschappelijke kennis maar ook met pinguïns en een koe. Ook laat hij door middel van voorbeelden uit zijn privéleven zien hoe hij zijn filosofie zelf toepast. De timing van de workshop kon niet beter: de dag voor mijn scriptie presentatie. Er ging echt van alles fout; de genodigden waren te laat, sheets bleven hangen want de afstandbediening reageerde niet en er was een storing met de audio apparatuur. Maar doordat ik rustig bleef, dacht aan de kennis uit Frank zijn workshop heb ik een 8 gehaald.

Lonneke Rentinck

Veelgestelde vragen alvast beantwoord

 • Ja, dat is geen probleem. Stuur een mail naar info@frankdeuring.nl met alle informatie die op de factuur mag en dan regelen we het.

 • Gedurende één jaar ontvang je elke week één tip, truc, oefening of een praktijkvoorbeeld in je mailbox. Je krijgt dus 52 tips in totaal.

 • Het lezen kost nog geen twee minuten. Je kiest zelf hoeveel tijd je besteed aan het uitvoeren van de tips.

 • Binnen 24 uur start het programma en ontvang je de eerste tip.

 • Na het aanmelden en betalen ontvang je binnen 24 uur de eerste tip. Heb je nog niets ontvangen? Check je spam box even. Staat hij daar ook niet in? Stuur me een mail op info@frankdeuring.nl of bel/whatsapp/SMS me op 06 480 713 75.

 • Mail me op info@frankdeuring.nl of bel/whatsapp/SMS me op 06 480 713 75.

Ik heb genoeg gelezen Frank. Ik doe mee voor  €247,- 

Exclusief btw.

Stuur me een mail op info@frankdeuring.nl als je dit programma wilt aanschaffen.

Wil je dit als team boeken? Dan gelden andere prijzen.