Dit is mijn antwoord

Verleden week kreeg ik een leuke vraag op LinkedIn. 

Het antwoord wil ik ook graag met jou delen.  

Komt ie! 

Vraag

Op welke manier kun je de zo vaak uitgesproken zin ‘fouten maken mag’ écht tot leven wekken?

Antwoord

Ik vind dit echt een leuke vraag en ik krijg hem vaak. Om te zorgen dat het “fouten maken mag” echt gaat leven kun je de volgende drie dingen doen. 

(Spoiler alert: Je moet in actie komen en dingen gaan doen)  

1. Spreek je regelmatig uit via verschillende kanalen. Laat de hoogste baas zich uit spreken via een blog. Als die mevrouw vervolgens ook een persoonlijke fout deelt in die blog dan hanteer je ook echt het “show, don’t tell” principe. Meer poetsen en minder lullen dus 🙂 

2. Beloon het toegeven van fouten. Als iemand een oprechte misser begaat en dat eerlijk toegeeft, beloon dat toegeven dan. Let op! Beloon niet de fout maar het toegeven. “Wat goed dat je dit deelt. Ik vind het dapper”. Op die manier laat je het dus in gedrag zien in plaats van alleen in de woorden.

3. Zorg dat je een vaste plek of moment hebt om fouten te delen. Een koffie verkeerd momentje bijvoorbeeld eens in de maand. Mensen kunnen daar vrijwillig fouten delen. Vervolgens ga je aan de slag met de geleerde lessen. 

Wil je meer vragen en antwoorden zien? Check dan even deze post. 

En zijn wij nog niet gelinkt op LinkedIn? Stuur gerust een connectie verzoek.