Waarom is openheid over fouten zo belangrijk?

Heb je weleens nagedacht wat het allemaal kost als mensen zwijgen over fouten? Het niet toegeven van fouten is één van de grootste ergernissen op de werkvloer. Het kan dodelijk zijn voor de sfeer in je team.

Het verzwijgen van fouten is een aanjager van ziekteverzuim en burn-outs. Daarbij kan het voor je beste mensen een reden zijn om ontslag te nemen en een nieuwe baan te zoeken.

Als je als organisatie niet leert van fouten, dan blijven je medewerkers elke keer opnieuw dezelfde fouten maken. Dat kost bakken vol tijd en geld.

Stel je eens voor dat je exact ontdekt welke stappen je moet nemen om een open foutencultuur te creëren.

Resultaten

Jullie krijgen vleugels en durven risico’s te nemen. Jullie worden radicaal open over fouten, tegenslagen en mislukkingen zonder angst voor negatieve gevolgen.

Jullie openheid over fouten, tegenslagen en mislukkingen geeft een dikke vette boost aan jullie lerend vermogen, innovatiekracht en creativiteit.

Jullie empoweren je mensen, zodat ze vol gas geven. Daarom zijn jullie een toffe plek om te werken én een organisatie die ook nog eens dikke resultaten behaalt.

Summer School

Krijg als organisatie toegang tot 4 online lezingen en 4 workshops.

Tijdens de FoutenFabriek Summer School volgen al je werknemers onbeperkt online lezingen & workshops. Zo leren ze deze zomer alles over het positief naar fouten kijken. De FoutenFabriek Summer School start donderdag 15 juli en duurt tot en met donderdag 12 augustus.  Daarna kunnen ze alles nog eens terugkijken tot  en met september.

Zo leren jullie hoe je als persoon relaxter met fouten kunt omgaan. Daarnaast leer je hoe je als organisatie een cultuur creëert waarbij mensen fouten niet onder het tapijt schuiven, maar juist op tafel durven leggen.

Jullie ontdekken:

 • wat het grote geheim is van positief naar fouten kijken;
 • hoe je collega’s zonder gelazer kunt aanspreken op fouten;
 • praktische tips om structureel meer fouten te delen met elkaar;
 • hoe je meer lef ontwikkelt om fouten te delen;
 • welke technieken je in kunt zetten om met tegenslagen om te gaan;
 • hoe je een open foutencultuur creëert.

Na afloop hebben jullie een flink shot inspiratie gekregen om positief naar fouten en tegenslagen te kijken.

Programma lezingen

Lezing 1: Het grote geheim van positief naar fouten kijken

Donderdag 15 juli van 12.00 uur tot 13.00 uur.

In deze sessie ontdek je wat de absolute fundering is van radicaal anders naar fouten kijken. Voor veel mensen is deze kennis een echte eyeopener.

 • Deze lezing helpt je om relaxter met fouten, tegenslagen en mislukkingen om te gaan en staat bol van de praktijkvoorbeelden en inspirerende anekdotes.

Lezing 2: Hoe ontwikkel je een open foutencultuur?

Donderdag 22 juli van 12.00 uur tot 13.00 uur.

In deze lezing neem ik je mee in de stappen die je kunt nemen om een open foutencultuur te creëren. Een lekker concrete lezing met veel praktijkvoorbeelden.

 • Ik ga exact onthullen aan welke knoppen je allemaal kunt draaien zodat mensen het lef ontwikkelingen om fouten te delen.

Lezing 3: Hoe ga je om met tegenslagen?

Donderdag 29 juli van 12.00 uur tot 13.00 uur.

Hoe sta je weer op als je ongemakkelijk hard gevallen bent?

 • In deze lezing deel ik de beste lessen en tips uit verhalen van mensen die weer opgekrabbeld zijn na een snoeiharde val.

Lezing 4: Relaxed je perfectionisme loslaten

Donderdag 5 augustus van 12.00 uur tot 13.00 uur.

In deze lezing vertel ik je alles over het loslaten van perfectionisme op een relaxte manier. Gaat dit lukken in één lezing? Nee, totaal niet. 😊 Wel ga ik je praktische tips geven over hoe je beter omgaat met perfectionisme.

 • Deze lezing is ook geschikt voor de niet-perfectionisten en zit boordevol inspirerende voorbeelden en anekdotes.

Programma workshops

Workshop 1: Oefenen met het Grote Geheim van Positief naar Fouten Kijken

Dinsdag 20 juli van 12.00 uur tot 13.00 uur.

Dit gaat echt kicken worden! 😊 We gaan oefenen en experimenteren met het positief kijken naar fouten, tegenslagen en mislukkingen.

 • Na afloop heb je een concreet stappenplan om te oefenen met het relaxter omgaan met fouten, tegenslagen en mislukkingen.

Workshop 2: Maak je eigen cv der mislukkingen.

Dinsdag 27 juli van 12.00 uur tot 13.00 uur.

Een hoogleraar van Princeton ging keihard viral toen hij een cv der mislukkingen deelde op Twitter. In dat cv deelde hij al zijn fouten, tegenslagen en mislukkingen.

In deze workshop maak je zelf zo’n cv en deel je dit met de groep. Het is een bizar effectief middel om met elkaar in gesprek te gaan en te leren van elkaar.

 • Even onder ons: vind je het delen van fouten nog te spannend? I feel you! Je mag ook lekker achteroverleunen met een bak popcorn en alleen kijken naar wat er allemaal gebeurt.

Workshop 3: PowerPoint Karaoke

Dinsdag 3 augustus van 12.00 uur tot 13.00 uur.

Dit is een leuke en luchtige workshop waarin de deelnemers een presentatie geven over een onderwerp dat ze nog niet kennen. Ze hebben de PowerPoint-sheets dus nog nooit gezien en mogen er flink op los improviseren.

 • Benodigdheden: een grote mouw waaruit ze verhalen en anekdotes kunnen schudden. (Alleen kijken mag ook hoor).

Workshop 4: Improviserend je fouten omarmen

Dinsdag 10 augustus van 12.00 uur tot 13.00 uur.

In deze workshop gaan we ontdekken wat de kracht van improviseren is en hoe je dat inzet in het leren omgaan met fouten, tegenslagen en mislukkingen.

 • Bewezen technieken om een positieve draai te geven aan alles wat in de soep loopt.

Wie is Frank?

Na zeven jaar, driehonderd optredens en een theatertour is Frank Deuring (35) in 2013 gepensioneerd als stand-upcomedian.

De rek was eruit en het plezier was weg. Daarom was Frank toe aan iets nieuws: de FoutenFabriek.

Hij dompelde zich maniakaal onder in het leren van fouten en heeft inmiddels al duizenden mensen geïnspireerd met zijn lezingen bij gemeentes, ministeries, banken, ziekenhuizen en het mkb.

Verder gaf hij gastcolleges aan meerdere universiteiten. Frank heeft een vaste column in DURF! Magazine.

Investering

De investering is afhankelijk van het aantal medewerkers:

Tot 20 medewerkers     👉 €1.000,-

Tot 250 medewerkers   👉 €2.500.-

Tot 500 medewerkers   👉 €5.000.-

Tot 750 medewerkers   👉 €7.500.-

750 + medewerkers      👉 €10.000,-

De genoemde bedragen zijn exclusief btw en facturatie vindt plaats vóór de start van de Summer School.

(heb je in 2021 of 2021 al eerder een boeking geplaatst? Dan heb ik een speciale klanten aanbieding voor jullie. Mail me even voor meer info)

👇 Bij deze organisaties gaf ik eerder workshops of lezingen 👇

Gemeente Amsterdam
Rabobank
Ministerie van Defensie
Capgemini
CSU

“Frank heeft onlangs bij ons op kantoor een ontzettend inspirerende en leerzame workshop gegeven om het maken van fouten bespreekbaar en toepasbaar te maken. De workshop was interessant, praktisch en toegankelijk, zodat iedereen de workshop kon volgen en daar ook praktische tips uit kon halen voor toepassing in de praktijk. We weten zeker dat we hier nog veel mee gaan doen in onze praktijk. Voor vervolg vatbaar!”

Leoni de Boer - BDO

Frank, dankjewel voor een ontzettend leuke workshop met onze jonge professionals van Young DHL! Erg leerzaam, met leuke oefeningen en vol grappige anekdotes. Voor velen van ons een mooie eyeopener en direct toepasbaar op het dagelijks werk. Een absolute aanrader!

JAIMY Hartog, DHL

Frank, dank voor de zeer inspirerende, leerzame en humorvollelezing @Centraal Bureau voor de Statistiek in Heerlen! We hopente blijven leren in een continue GROWTH mindset!

Pascal Ramaekers, CBS

Vorige week woensdag stond bij Young Sogeti in teken van fouten. Dit klinkt wellicht een beetje vreemd in de oren, maar Frank Deuring van de Foutenfabriek heeft ons laten inzien hoe we moeten omgaan met fouten, maar ook wat we hier van kunnen leren. De avond werd geopend door onze COO Marco van de Brink die deelde welke fouten die hij heeft gemaakt in zijn loopbaan en welke leerlessen hij hieruit heeft gehaald. Vervolgens gaf Frank ons een interactieve sessie waarbij theorie werd opgevolgd met oefeningen en voorbeelden. Hierbij was er veel ruimte voor eigen inbreng. De avond heeft er voor de aanwezigen voor gezorgd om op een andere manier te kijken naar fouten te kijken, maar ook gezamenlijk vervolgsessies in te plannen.

Anikka van Putten, Sogeti

Frank heeft onlangs een workshop voor ons verzorgd bij het jongerennetwerk van Jong@UWV. We hebben een erg leuke, inspirerende en interactieve middag gehad waarna we gezellig afsloten met een borrel. Ik vond het een interessante sessie en ook van de andere deelnemers heb ik teruggekregen dat zij hier veel aan hebben gehad!

Auke van der Veen, UWV

Frank heeft voor het Young Consulting Network de workshop Foutenfabriek verzorgd, waar ik zowel als organisator als deelnemers bij betrokken was. Frank is fijn om mee samen te werken: hij reageert snel en is flexibel. Als trainer hanteert hij een fijne combinatie van humor, goede trainingskills en wetenschappelijke kennis. Deze mix leidde tot een workshop die zowel leerzaam, to the point als vermakelijk was. De kernboodschappen van de training weet ik achteraf nog goed te benoemen, iets wat ik altijd een belangrijke graadmeter voor een training vind. Al met al recept voor een goede workshop en samenwerking. Dank Frank!

ISIS Hommema, Young Consultanty Network

Frank staat helemaal achter zijn 'fouten maken is goed' filosofie en dat straalt hij ook uit. Tijdens een verkorte versie van de workshop de Foutenfabriek heb ik mogen kennis maken met zijn verfrissende kijk op het maken van fouten. Frank onderbouwt zijn argumenten luchtige met wetenschappelijke kennis maar ook met pinguïns en een koe. Ook laat hij door middel van voorbeelden uit zijn privéleven zien hoe hij zijn filosofie zelf toepast. De timing van de workshop kon niet beter: de dag voor mijn scriptie presentatie. Er ging echt van alles fout; de genodigden waren te laat, sheets bleven hangen want de afstandbediening reageerde niet en er was een storing met de audio apparatuur. Maar doordat ik rustig bleef, dacht aan de kennis uit Frank zijn workshop heb ik een 8 gehaald.

Lonneke Rentinck

Wil je nog iets vragen? Mail me op info@frankdeuring.nl  of bel me op 06 480 713 75

Veelgestelde vragen alvast beantwoord

 • Ja! Tot en met september. Let wel even op. In sommige workshops zit een onderdeel waarin mensen fouten gaan delen. In verband met de privacy en de veiligheid kan ik dat eruit knippen. Je kan dan alleen de opdrachten terugkijken.

 • Ja dat klopt. Op die manier kan ik veel mensen in één keer bereiken.

 • Alles kan je los van elkaar volgen. De deelnemers kunnen dus zelf kiezen wat ze willen volgen.

 • Elke maandag deel ik een blog en een video waarin ik alvast een tipje van de sluier oplicht van het programma die week. Deze blog en video gaat automatisch per mail naar alle deelnemers. Jullie zouden hem zelf ook intern kunnen delen via jullie intranet.

 • Alle sessies zijn terug te kijken via een online leeromgeving. In ga daar ook een video plaatsen met tips over hoe jullie mensen enthousiast maken voor de Summer School. Dit zijn concrete tips.

 • Nee, dat kan helaas niet.

 • Ja dat mag. Stel je voor dat jullie een pakket afnemen voor 500 medewerkers en jullie hebben 400 medewerkers. Dan mogen jullie 100 mensen uit jullie netwerk uitnodigen. Op deze manier kun je een leuk cadeau geven aan klanten en andere relaties.

 • Ja enorm! Ik sta te trappelen zoals een koe die voor het eerst weer de weiland in mag 🙂

 • Je kunt me mailen op info@frankdeuring.nl of bellen of 06 480 713 75

 • Bij de lezingen ga ik vooral verhalen, tips en praktijkvoorbeelden delen. Je kunt lekker achterover leunen met een bak popcorn. Aan het einde is er ruimte voor vragen.

  Bij de workshop ga je vaak actief aan de slag en krijg je opdrachten om te maken. Alleen bij PowerPoint karaoke hoef je niet per se mee te doen en kun je ook gewoon lekker kijken. (En lachen 😊)

 • Er zit geen limiet op het aantal deelnemers. Bij de workshops ga je of zelf aan de slag met een oefening of ga je in break out rooms in duo’s aan de slag. Het is ook nog mogelijk dat één iemand voor de groep aan de slag gaat met een opdracht en dat de rest gaat kijken. Dit is bijvoorbeeld bij PowerPoint Karaoke het geval.

 • Alle sessies duren 60 minuten.

 • Dat staat bij elke lezing en workshop.

 • Dat kan voor het normale tarief van €1.500.- euro ex btw.

 • De lezingen gaan via Webinargeek. Ik ben alleen in beeld en de deelnemers niet. Wel kunnen de deelnemers vragen stellen via de chat.

  De workshops gaan via Microsoft Teams.