Radicale openheid

Dit is een online training waarin je ontdekt hoe jouw organisatie vleugels krijgt door het creëren van een open foutencultuur.

Heb je weleens nagedacht wat het allemaal kost als mensen zwijgen over fouten? Het niet toegeven van fouten is één van de grootste ergernissen op de werkvloer. Het kan een enorme invloed hebben op de sfeer in jouw team.

Het verzwijgen van fouten kan een aanjager zijn van ziekteverzuim en burn-outs. Daarbij kan het voor je beste mensen een reden zijn om ontslag te nemen en een nieuwe baan te zoeken. Het zwijgen over fouten zorgt ervoor dat de Faalkosten de pan uit rijzen.

Stel je eens voor dat je exact ontdekt welke stappen je dient te nemen om een open foutencultuur te creëren. Jullie krijgen vleugels en durven risico’s te nemen. Jullie worden radicaal open over fouten, tegenslagen en mislukkingen zonder angst voor negatieve gevolgen.

Op een rijtje:

 • Je gaat ontdekken wat je exact moet doen op een open foutencultuur te creëren.
 • Jullie ontwikkelen lef op een veilige manier.
 • Zes masterclasses waardoor je een expert wordt in het leren van fouten.
 • Bizar veel praktijkvoorbeelden. (Serieus, echt su-per-veel!)
 • Jullie gaan maximaal leren en dus beter presteren.

Welke zes masterclasses ontvangen jullie?  

👇

Hoe je een open foutencultuur bouwt

In deze masterclass mix ik inzichten uit de luchtvaart en de medische wereld met sterke wetenschappelijke theorieën. Stap voor stap laat ik exact zien hoe je groeit naar een open foutencultuur, zodat mensen fouten, tegenslagen en mislukkingen straks durven delen.

Het Grote Geheim van Positief naar Fouten kijken

In deze masterclass onthul ik hoe je mensen in de leerstand krijgt. Deze module is gebaseerd op sterk wetenschappelijk onderzoek van meer dan dertig jaar. ‘Wetenschappelijk onderzoek, Frank? Dat gaat vast saai worden.’ Echt niet! Je gaat leren op een leuke manier. Daarbij krijg je voorbeelden van organisaties die excelleren vanwege hun lerend vermogen en laat ik je zien welke organisaties failliet gingen door hun focus op presteren in plaats van leren.

Zo ga je om met afwijzing

Vaak durven mensen fouten niet te delen uit angst voor sociale afwijzing. Hoe zou het zijn als ik je leer omgaan met afwijzing? Dit kan echt een boost geven aan je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Je ontwikkelt meer lef. Als organisatie kan dit een aanjager zijn van innovatie en creativiteit. (Let op: dit is bizar waardevol voor jouw salesmensen!)

Zo ga je om met tegenslag

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met tegenslag. Gelukkig kun je leren hoe je omgaat met tegenslag. Sommige mensen blijven erin hangen en sommige mensen komen er sterker uit. Ik heb ontdekt wat de mensen doen die er sterker uitkomen. Dát deel ik met je in deze module. (Disclaimer: ik heb geen waardeoordeel over mensen die in tegenslag blijven hangen).

Zo stop je het Schaamtemonster terug in de kast

Veel mensen durven fouten niet te delen uit angst voor schaamte. Daarom ga je in deze module ontdekken hoe schaamte werkt en wat je kunt doen als je een schaamteaanval hebt. Sommige mensen kunnen op zo’n moment wel door de grond zakken! Met deze tips zak je niet door de grond, maar stijg je boven jezelf uit.

Let op! Elke masterclass bevat veel praktijkvoorbeelden en tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Extra masterclass: Zo breng je deze kennis over op je team

Supertof al die kennis! Maar krijg ik mijn team mee? Hoe inspireer ik ze? Dat ga ik je in deze masterclass ontdekken.

Wie is Frank?

Na zeven jaar, driehonderd optredens en een theatertour is Frank Deuring (35) in 2013 gepensioneerd als stand-upcomedian.

De rek was eruit en het plezier was weg. Daarom was Frank toe aan iets nieuws: de FoutenFabriek.

Frank dompelde zich maniakaal onder in het leren van fouten. Tientallen boeken en wetenschappelijke studies werden verslonden. Frank dronk koffie met mensen uit de luchtvaart en de medische wereld om al hun kennis tot zich te nemen.

Inmiddels heeft Frank duizenden mensen geïnspireerd met zijn lezingen bij ministeries, banken, ziekenhuizen en het mkb.

Verder gaf hij gastcolleges aan meerdere universiteiten. Frank heeft een vaste column in DURF! Magazine.

In Radicale Openheid krijg je toegang tot al deze kennis om deze vervolgens in te zetten in je eigen organisatie.

Psst…even onder ons 😉

Hoeveel tijd en geld gaan jullie besparen als jullie fouten niet steeds opnieuw maken?

Wat ga je ontdekken?

 • 9 Supertips van CEO’s om tegenspraak te stimuleren.
 • Een belachelijk waardevolle les die ik leerde van een HR-directeur uit de luchtvaart.
 • De gouden tip voor het omgaan met collega’s die je wel kunt schieten.
 • Hoe je afwijzing leuk kunt maken.
 • 9 Next Level-methodes om fouten te delen. (Superconcreet!)
 • Inspirerende lessen van een dame met serieuze trauma’s en hoe zij hiermee dealt.
 • Welke geniale actie Sara uitvoerde nadat ze voor het altaar was laten staan.
 • Welke reactie ervoor zorgt dat niemand ooit meer een fout deelt.
 • Welke reactie goud waard is bij een blunder.
 • Hoe krijg je jouw collega’s mee in het open zijn over fouten?

Investering 

Radicale Openheid is een nieuwe dienst. Het is nog niet af, ik ben deze nog aan het bouwen. Wel ben ik er heel enthousiast over – daarom wil ik deze dienst graag testen.

De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers. Neem even contact met me op om verder te praten.

Bonussen

👇

Bonus 1: het FoutenFabriek Jaarprogramma

Ontvang een jaar lang de beste tips om te leren van fouten. Een jaar lang krijg je elke week een inspirerende mail met mijn beste tips, trucs, oefeningen en praktijkvoorbeelden.

Bonus 2: Een Q&A sessie.

In deze sessie van een uur kunnen jullie alle vragen stellen over het implementeren van de geleerde lessen.

Bonus 3: Twee e-books

Jullie krijgen een digitale versie van mijn eerste boek dat ik in 2015 heb geschreven en nog een extra geheim e-book.

Interesse? Mail me op info@frankdeuring.nl of bel me op 06 480 713 75.

👇 Bij deze organisaties gaf ik eerder workshops of lezingen 👇 

Gemeente Amsterdam
Rabobank
Ministerie van Defensie
Capgemini
CSU

Reacties van boekers van workshops & lezingen 

“Frank heeft onlangs bij ons op kantoor een ontzettend inspirerende en leerzame workshop gegeven om het maken van fouten bespreekbaar en toepasbaar te maken. De workshop was interessant, praktisch en toegankelijk, zodat iedereen de workshop kon volgen en daar ook praktische tips uit kon halen voor toepassing in de praktijk. We weten zeker dat we hier nog veel mee gaan doen in onze praktijk. Voor vervolg vatbaar!”

Leoni de Boer - BDO

Frank, dankjewel voor een ontzettend leuke workshop met onze jonge professionals van Young DHL! Erg leerzaam, met leuke oefeningen en vol grappige anekdotes. Voor velen van ons een mooie eyeopener en direct toepasbaar op het dagelijks werk. Een absolute aanrader!

JAIMY Hartog, DHL

Frank, dank voor de zeer inspirerende, leerzame en humorvollelezing @Centraal Bureau voor de Statistiek in Heerlen! We hopente blijven leren in een continue GROWTH mindset!

Pascal Ramaekers, CBS

Vorige week woensdag stond bij Young Sogeti in teken van fouten. Dit klinkt wellicht een beetje vreemd in de oren, maar Frank Deuring van de Foutenfabriek heeft ons laten inzien hoe we moeten omgaan met fouten, maar ook wat we hier van kunnen leren. De avond werd geopend door onze COO Marco van de Brink die deelde welke fouten die hij heeft gemaakt in zijn loopbaan en welke leerlessen hij hieruit heeft gehaald. Vervolgens gaf Frank ons een interactieve sessie waarbij theorie werd opgevolgd met oefeningen en voorbeelden. Hierbij was er veel ruimte voor eigen inbreng. De avond heeft er voor de aanwezigen voor gezorgd om op een andere manier te kijken naar fouten te kijken, maar ook gezamenlijk vervolgsessies in te plannen.

Anikka van Putten, Sogeti

Frank heeft onlangs een workshop voor ons verzorgd bij het jongerennetwerk van Jong@UWV. We hebben een erg leuke, inspirerende en interactieve middag gehad waarna we gezellig afsloten met een borrel. Ik vond het een interessante sessie en ook van de andere deelnemers heb ik teruggekregen dat zij hier veel aan hebben gehad!

Auke van der Veen, UWV

Frank heeft voor het Young Consulting Network de workshop Foutenfabriek verzorgd, waar ik zowel als organisator als deelnemers bij betrokken was. Frank is fijn om mee samen te werken: hij reageert snel en is flexibel. Als trainer hanteert hij een fijne combinatie van humor, goede trainingskills en wetenschappelijke kennis. Deze mix leidde tot een workshop die zowel leerzaam, to the point als vermakelijk was. De kernboodschappen van de training weet ik achteraf nog goed te benoemen, iets wat ik altijd een belangrijke graadmeter voor een training vind. Al met al recept voor een goede workshop en samenwerking. Dank Frank!

ISIS Hommema, Young Consultanty Network

Frank staat helemaal achter zijn 'fouten maken is goed' filosofie en dat straalt hij ook uit. Tijdens een verkorte versie van de workshop de Foutenfabriek heb ik mogen kennis maken met zijn verfrissende kijk op het maken van fouten. Frank onderbouwt zijn argumenten luchtige met wetenschappelijke kennis maar ook met pinguïns en een koe. Ook laat hij door middel van voorbeelden uit zijn privéleven zien hoe hij zijn filosofie zelf toepast. De timing van de workshop kon niet beter: de dag voor mijn scriptie presentatie. Er ging echt van alles fout; de genodigden waren te laat, sheets bleven hangen want de afstandbediening reageerde niet en er was een storing met de audio apparatuur. Maar doordat ik rustig bleef, dacht aan de kennis uit Frank zijn workshop heb ik een 8 gehaald.

Lonneke Rentinck

Veelgestelde vragen alvast beantwoord

 • Jullie krijgen toegang tot een ledenomgeving waarin de masterclasses te bekijken zijn. De masterclasses bestaan uit video’s waarin ik op een leuke manier mijn kennis met jullie deel.

 • Laten we dat even persoonlijk afstemmen.

 • Om deze reden krijgen jullie het Jaarprogramma als bonus. Elke week ontvang je een tip, truc, oefening of praktijkvoorbeeld in je mailbox. Deze zal ik ook linken aan een module. Jullie kunnen ook kiezen om één persoon de tips te laten ontvangen deze vervolgens online te zetten op jullie intranet.

 • Totaal zal de duur van het hele programma zo’n tien uur zijn. Jullie hebben daar een jaar de tijd voor.

  Lukt het toch niet om tijd vrij te maken. Bekijk dan de managementsamenvatting per module. Deze duurt nog geen tien minuten per stuk.

 • Als je het jaarprogramma zelf al hebt aangeschaft stort ik je geld terug en kan je deelnemen als team.