Hoe zou je het vinden als wij samen 6 maanden aan de slag gaan?
De Business Case van een open foutencultuur.
Wat zijn de kosten?
Waar zitten die kosten in?
Kortom: Als mensen snel weer vertrekken bij jouw organisatie dan ben je aan het werven met de kraan open.
De Business Case van een open foutencultuur.
Wat levert het op?
PSYCHOLOGISCHE VEILIGHEID IS HET NUMMER 1 INGREDIËNT VOOR SUCCESVOLLE TEAMS
Google heeft een studie gedaan van drie jaar onder 180 verschillende teams. Daar kwam uit naar voren dat psychologische veiligheid het nummer één ingrediënt is voor succesvolle teams. In die teams is een hoog onderling vertrouwen en meer innovatie en creativiteit. Daarbij zijn die teams wendbaar en veerkrachtig om problemen op te lossen.
MINDER FAALKOSTEN
Faalkosten zijn alle kosten die je maakt omdat dingen niet gaan zoals gepland. Dat kan verlies aan omzet zijn omdat een klant wegloopt of omdat je de deal niet binnen haalt vanwege gemaakte fouten. Denk ook aan schadevergoedingen die je moet betalen, extra tijd je kwijt bent aan het herstellen van een fout of projecten die vertraging oplopen. Per branche kunnen deze kosten erg verschillen.
JE KUNT JOUW BEDRIJFSRESULTAAT MET TIEN PROCENT VERBETEREN
Uit een studie onder 65 Nederlandse organisaties komt naar voren dat je het bedrijfsresultaat met tien procent kunt verbeteren als je een open foutencultuur ontwikkelt.
Dat komt omdat de mensen meer daadkracht hebben. Ze treden op om fouten te voorkomen en zetten actief bewezen strategieën in om te leren van fouten. Daarmee voorkomen ze nieuwe fouten. Een mooi bijeffect is dat teams ook van elkaar gaan leren. Het wiel hoeft niet per team steeds opnieuw uitgevonden te worden.
JE KRIJGT AANHAKERS IN PLAATS VAN AFHAKERS
Mensen die zich veilig en gewaardeerd voelen zijn goud waard voor jouw organisatie. Ze lopen harder, komen met nieuwe ideeën en leren maximaal van fouten. Aan de ene kant maken ze daarom minder kosten en aan de andere halen ze extra omzet binnen door klanten blij te maken.
JE KRIJGT BETERE BEOORDELINGEN ALS MANAGER
Openheid over fouten verbetert de onderlinge relaties op de werkvloer. Er ontstaat oprechte verbinding omdat mensen zich kwetsbaar en open durven op te stellen. De onderlinge relaties betreft niet alleen tussen medewerkers onderling maar ook de relaties tussen de medewerkers en het management. Zodra een medewerker een manager aanspreekt op een fout wordt de medewerker daar niet op afgerekend, maar juist geprezen voor het lef om naar voren te stappen. En daardoor krijgt de manager uiteindelijk ook betere beoordelingen.
Kortom:
Door te investeren in een open foutencultuur kun je jouw bedrijfsresultaat met tien procent verbeteren, je krijgt betere beoordelingen als manager en mensen gaan aanhaken in plaats van afhaken.
Maar hoe ontwikkel je zo open foutencultuur? Dat ga ik met je delen in dit programma.
Wie is Frank?
Na zeven jaar, driehonderd optredens en een theatertour is Frank Deuring (1985) in 2013 gepensioneerd als stand-upcomedian. De rek was eruit en het plezier was weg. Daarom was Frank toe aan iets nieuws: de FoutenFabriek.
Hij dompelde zich maniakaal onder in het leren van fouten en heeft inmiddels al duizenden mensen geïnspireerd met zijn lezingen bij gemeentes, ministeries, banken, ziekenhuizen en het mkb.
Op 1 juni 2022 kwam zijn boek SuperFalen uit via Boom uitgevers. Dit boek stond 14 dagen op #1 in de Managementboek Top 100. Verder werd Frank geïnterviewd door media zoals het FD, het AD, de Volkskrant en Radio 1.
Verder is Frank certified professional speaker door de Speakersclub.
Beste manager,
Een open foutencultuur levert dus kruiwagens met geld op.
Maar dat is niet het belangrijkste. Mensen gaan met plezier naar hun werk toe en hebben er zin in! De onderlinge relaties zijn goed waardoor je ook mooie resultaten gaat behalen.
Jullie zijn wendbaar en kunnen daarom goed omgaan met verandering en tegenslag. En het draagt ook nog eens bij aan elke vorm van veiligheid. Psychologisch, sociaal en fysiek.
Om dat te bereiken heb je een systeem nodig. Een systeem dat een positieve invloed heeft op het gedrag van jouw mensen.
Een systeem dat mensen uitnodigt om naar voren te stappen. Om fouten te delen maar ook om goede ideeën op tafel te leggen en om collega’s aan te spreken.
Als we morgen starten heb je over 6 maanden een systeem dat staat als een huis.
Hoe ziet dat systeem eruit?
In 5 online workshops gaan we de volgende zaken ontwikkelen:
✅ Een vaste plek of een vast moment om fouten te delen.
✅ Een set inspirerende blogs die je nog jaren in kan zetten.
✅ Een handige tool voor het team om de samenwerking te verbeteren.
✅ Drie verschillende stappenplannen om met een ander perspectief te kijken naar tegenslag.
✅ Teamleden hebben een eigen op maat gemaakte tool om minder stress te ervaren bij een fout.
Liever één op één met mij werken? En live op jullie locatie? Kies dan voor de VIP variant.
Die investering is 10.000 euro per team.
Bonus
Jullie krijgen ook toegang tot mijn online programma FaalFlix. Dit is een online programma waarin je alle onderwerpen uit mijn workshops & lezingen nog eens rustig terug kan kijken. In totaal kan je tien verschillende masterclasses volgen.
Mail naar info@Frankdeuring.nl
© FoutenFabriek - 2024