Hoe zou je het vinden als wij samen 6 maanden aan de slag gaan?

 • Bouw een systeem in 5 super praktische online workshops waarbij je hands-on hulp krijgt van Frank. 
 • Dit is een DOE programma. 
 • Na afloop heb je minimaal 5 concrete tools ontwikkeld die je nog jaren kan inzetten.  
 • Groepsprogramma waar meerdere organisaties aan mee doen zodat jullie van elkaar kunnen leren.  
 • Na afloop heb je een systeem gebouwd dat een aanjager is voor innovatie en creativiteit. 
 • Bespaar kruiwagens met geld door het ontwikkelen van een open foutencultuur. 
Ja, ik wil met jou aan de slag!

De Business Case van een open foutencultuur.

Wat zijn de kosten?

WERVEN MET DE KRAAN OPEN

Het niet eerlijk toegeven van fouten is één van de grootste ergernissen op de werkvloer. Als iemand jouw organisatie verlaat vanwege die ergernissen dan kost je dat gemiddeld zo’n 10.000 euro. Hoe kom ik aan dat bedrag? Gemiddeld zijn de kosten van het vervangen van mensen zo’n 20 procent van iemands bruto jaarsalaris. Als dat salaris 50.000 euro is dan is 20 procent daarvan 10.000 euro.

 

Waar zitten die kosten in?

 

 • Werving en selectie
 • Het inwerkprogramma 
 • De begeleiding van nieuwe mensen
 • Het opleiden van nieuwe mensen
 • De tijd die iemand nodig heeft om op hetzelfde niveau te komen als de vertrokken medewerker.

 

Kortom: Als mensen snel weer vertrekken bij jouw organisatie dan ben je aan het werven met de kraan open.

JE MAAKT VEEL KOSTEN AAN ZIEKTEVERZUIM
Als iemand niet vertrekt maar ziek uitvalt, zijn de kosten nog hoger. Een medewerker die één dag ziek thuis blijft kost je gemiddeld zo’n 400 euro. Loon moet doorbetaald worden, er moet vervanging worden geregeld en dan zijn er nog mensen bezig met de administratieve verwerking van de ziekmelding.


Als iemand langdurig uitvalt met een burn-out dan kost dat gemiddeld zo 70.000 tot 100.000 euro per jaar, mits je goed verzekerd bent. Anders zijn de kosten nog hoger.


Laten we de cijfers even vergeten en inzoomen op de menselijke kant.

MENSEN HAKEN AF

Als mensen zich niet veilig voelen, dan haken ze af. Ze worden passief en voeren alleen hun taak uit. Als ze een goed idee willen delen dan ervaren ze een drempel die zo hoog is als een muur. Niets doen is dan veel makkelijker. Verder gaan ze fouten onder het tapijt schuiven waardoor er niets geleerd wordt en je fouten steeds opnieuw blijft maken.

JE KRIJGT SERIEUZE VEILIGHEIDSPROBLEMEN
Verder kunnen er letterlijk ongevallen gebeuren omdat er geen lerende cultuur is. Dit is vooral bij organisaties het geval die werkzaam zijn in de bouw, transport, de chemie, de energie en de zorg sector. Als daar dingen fout gaan, kunnen mensen gewond raken of zelfs overlijden.

JE KRIJGT PIJN IN JE BUIK
Als je fouten afstraft ontwikkel je een cultuur van schaamte. Schaamte is een sloopkogel voor innovatie en creativiteit. Daarnaast heeft schaamte een directe relatie met stress, burn-outs, depressie en verslaving.


Kortom: Je gaat met buikpijn naar je werk. Dat kan nooit de bedoeling zijn toch?


Het onder het tapijt schuiven van een fout kost dus kruiwagens met geld. Het is slecht voor de onderlinge relaties en is een gevaar voor de psychologische en fysieke veiligheid..

De Business Case van een open foutencultuur.

Wat levert het op?

PSYCHOLOGISCHE VEILIGHEID IS HET NUMMER 1 INGREDIËNT VOOR SUCCESVOLLE TEAMS
Google heeft een studie gedaan van drie jaar onder 180 verschillende teams. Daar kwam uit naar voren dat psychologische veiligheid het nummer één ingrediënt is voor succesvolle teams. In die teams is een hoog onderling vertrouwen en meer innovatie en creativiteit. Daarbij zijn die teams wendbaar en veerkrachtig om problemen op te lossen.

MINDER FAALKOSTEN
Faalkosten zijn alle kosten die je maakt omdat dingen niet gaan zoals gepland. Dat kan verlies aan omzet zijn omdat een klant wegloopt of omdat je de deal niet binnen haalt vanwege gemaakte fouten. Denk ook aan schadevergoedingen die je moet betalen, extra tijd je kwijt bent aan het herstellen van een fout of projecten die vertraging oplopen. Per branche kunnen deze kosten erg verschillen.

JE KUNT JOUW BEDRIJFSRESULTAAT MET TIEN PROCENT VERBETEREN
Uit een studie onder 65 Nederlandse organisaties komt naar voren dat je het bedrijfsresultaat met tien procent kunt verbeteren als je een open foutencultuur ontwikkelt.


Dat komt omdat de mensen meer daadkracht hebben. Ze treden op om fouten te voorkomen en zetten actief bewezen strategieën in om te leren van fouten. Daarmee voorkomen ze nieuwe fouten. Een mooi bijeffect is dat teams ook van elkaar gaan leren. Het wiel hoeft niet per team steeds opnieuw uitgevonden te worden.

JE KRIJGT AANHAKERS IN PLAATS VAN AFHAKERS
Mensen die zich veilig en gewaardeerd voelen zijn goud waard voor jouw organisatie. Ze lopen harder, komen met nieuwe ideeën en leren maximaal van fouten. Aan de ene kant maken ze daarom minder kosten en aan de andere halen ze extra omzet binnen door klanten blij te maken.

JE KRIJGT BETERE BEOORDELINGEN ALS MANAGER
Openheid over fouten verbetert de onderlinge relaties op de werkvloer. Er ontstaat oprechte verbinding omdat mensen zich kwetsbaar en open durven op te stellen. De onderlinge relaties betreft niet alleen tussen medewerkers onderling maar ook de relaties tussen de medewerkers en het management. Zodra een medewerker een manager aanspreekt op een fout wordt de medewerker daar niet op afgerekend, maar juist geprezen voor het lef om naar voren te stappen. En daardoor krijgt de manager uiteindelijk ook betere beoordelingen.


Kortom:
Door te investeren in een open foutencultuur kun je jouw bedrijfsresultaat met tien procent verbeteren, je krijgt betere beoordelingen als manager en mensen gaan aanhaken in plaats van afhaken.

Maar hoe ontwikkel je zo open foutencultuur? Dat ga ik met je delen in dit programma.

Wie is Frank?

Na zeven jaar, driehonderd optredens en een theatertour is Frank Deuring (1985) in 2013 gepensioneerd als stand-upcomedian. De rek was eruit en het plezier was weg. Daarom was Frank toe aan iets nieuws: de FoutenFabriek.

Hij dompelde zich maniakaal onder in het leren van fouten en heeft inmiddels al duizenden mensen geïnspireerd met zijn lezingen bij gemeentes, ministeries, banken, ziekenhuizen en het mkb.

Op 1 juni 2022 kwam zijn boek SuperFalen uit via Boom uitgevers. Dit boek stond 14 dagen op #1 in de Managementboek Top 100. Verder werd Frank geïnterviewd door media zoals het FD, het AD, de Volkskrant en Radio 1.

Verder is Frank certified professional speaker door de Speakersclub.

Beste manager,

Een open foutencultuur levert dus kruiwagens met geld op.


Maar dat is niet het belangrijkste. Mensen gaan met plezier naar hun werk toe en hebben er zin in! De onderlinge relaties zijn goed waardoor je ook mooie resultaten gaat behalen.


Jullie zijn wendbaar en kunnen daarom goed omgaan met verandering en tegenslag. En het draagt ook nog eens bij aan elke vorm van veiligheid. Psychologisch, sociaal en fysiek.


Om dat te bereiken heb je een systeem nodig. Een systeem dat een positieve invloed heeft op het gedrag van jouw mensen.


Een systeem dat mensen uitnodigt om naar voren te stappen. Om fouten te delen maar ook om goede ideeën op tafel te leggen en om collega’s aan te spreken.

Als we morgen starten heb je over 6 maanden een systeem dat staat als een huis.


Hoe ziet dat systeem eruit?

In 5 online workshops gaan we de volgende zaken ontwikkelen:

✅ Een vaste plek of een vast moment om fouten te delen. 

✅ Een set inspirerende blogs die je nog jaren in kan zetten. 

✅ Een handige tool voor het team om de samenwerking te verbeteren. 

✅ Drie verschillende stappenplannen om met een ander perspectief te kijken naar tegenslag. 

✅ Teamleden hebben een eigen op maat gemaakte tool om minder stress te ervaren bij een fout. 

Investering: 2.500 euro per team

Dit is exclusief 21 procent btw.


Interesse om deel te nemen aan Next Level?

Stuur een mail naar info@frankdeuring.nl om een gesprek aan te vragen.

Liever één op één met mij werken? En live op jullie locatie? Kies dan voor de VIP variant.

Die investering is 10.000 euro per team.

Bonus

Jullie krijgen ook toegang tot mijn online programma FaalFlix. Dit is een online programma waarin je alle onderwerpen uit mijn workshops & lezingen nog eens rustig terug kan kijken. In totaal kan je tien verschillende masterclasses volgen.

Interesse om deel te nemen aan Next Level?

Mail naar info@Frankdeuring.nl