DIT IS HET ONLINE PROGRAMMA WAARIN JE ONTDEKT HOE JOUW ORGANISATIE VLEUGELS KRIJGT DOOR HET CREËREN VAN EEN OPEN FOUTENCULTUUR.

Heb je weleens nagedacht wat het allemaal kost als mensen zwijgen over fouten? Het niet toegeven van fouten is één van de grootste ergernissen op de werkvloer. Het kan een enorme invloed hebben op de sfeer in jouw team.

Het verzwijgen van fouten kan een aanjager zijn van ziekteverzuim en burn-outs. Daarbij kan het voor je beste mensen een reden zijn om ontslag te nemen en een nieuwe baan te zoeken. Het zwijgen over fouten zorgt ervoor dat de Faalkosten de pan uit rijzen.

Stel je eens voor dat je exact ontdekt welke stappen je dient te nemen om een open foutencultuur te creëren. Jullie krijgen vleugels en durven risico’s te nemen. Jullie worden radicaal open over fouten, tegenslagen en mislukkingen zonder angst voor negatieve gevolgen.

OP EEN RIJTJE

 • NIEUW online programma over het leren van fouten.
 • Je gaat ontdekken wat je exact moet doen op een open foutencultuur te creëren.
 • Jullie ontwikkelen lef op een veilige manier.
 • Zeven masterclasses waardoor je een expert wordt in het leren van fouten.
 • Bizar veel praktijkvoorbeelden. (Serieus, echt su-per-veel!)
 • Jullie gaan maximaal leren en dus beter presteren.
 • 6 Masterclasses van inspirerende gastsprekers.
 • 4 Q&A sessies per jaar.

Aanbod

Toegang tot 7 online masterclasses


je krijgt 12 maanden toegang.

HOE JE EEN OPEN FOUTENCULTUUR BOUWT

In deze masterclass mix ik inzichten uit de luchtvaart en de medische wereld met sterke wetenschappelijke theorieën. Stap voor stap laat ik exact zien hoe je groeit naar een open foutencultuur, zodat mensen fouten, tegenslagen en mislukkingen straks durven delen.

HET GROTE GEHEIM VAN POSITIEF NAAR FOUTEN KIJKEN

In deze masterclass onthul ik hoe je mensen in de leerstand krijgt. Deze module is gebaseerd op sterk wetenschappelijk onderzoek van meer dan dertig jaar. ‘Wetenschappelijk onderzoek, Frank? Dat gaat vast saai worden.’ Echt niet! Je gaat leren op een leuke manier. Daarbij krijg je voorbeelden van organisaties die excelleren vanwege hun lerend vermogen en laat ik je zien welke organisaties failliet gingen door hun focus op presteren in plaats van leren.

ZO GA JE OM MET AFWIJZING

Vaak durven mensen fouten niet te delen uit angst voor sociale afwijzing. Hoe zou het zijn als ik je leer omgaan met afwijzing? Dit kan echt een boost geven aan je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Je ontwikkelt meer lef. Als organisatie kan dit een aanjager zijn van innovatie en creativiteit. (Let op: dit is bizar waardevol voor jouw salesmensen!)

ZO GA JE OM MET TEGENSLAG

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met tegenslagen. Gelukkig kun je leren hoe je omgaat met tegenslag. Sommige mensen blijven erin hangen en anderen komen er sterker uit. Ik heb ontdekt wat de mensen doen die er sterker uitkomen. Dát deel ik met je in deze module. (Disclaimer: ik heb geen waardeoordeel over mensen die in tegenslag blijven hangen.)

ZO STOP JE HET SCHAAMTEMONSTER TERUG IN DE KAST

Veel mensen durven fouten niet te delen uit angst voor schaamte. Daarom ga je in deze module ontdekken hoe schaamte werkt en wat je kunt doen als je een schaamteaanval hebt. Sommige mensen kunnen op zo’n moment wel door de grond zakken! Met deze tips zak je niet door de grond, maar stijg je boven jezelf uit.

Let op! Elke masterclass bevat veel praktijkvoorbeelden en tips waarmee je direct aan de slag kunt.

LAAT JE PERFECTIONISME LOS

De wil om alles perfect te doen is een enorme blokkade voor je productiviteit. Daarbij is perfectionisme een aanleiding voor burn-outs en ziekteverzuim. Als je perfectionisme loslaat dan maak je ruimte om relaxter met fouten om te gaan, minder stress te ervaren en ook eens beter te gaan presteren.

 

EXTRA MASTERCLASS: ZO BRENG JE DEZE KENNIS OVER OP JE TEAM

Supertof al die kennis! Maar krijg ik mijn team mee? Hoe inspireer ik ze? Dat ga ik je in deze masterclass ontdekken.

Het FoutenFabriek Jaarprogramma


Ontvang een jaar lang de beste tips om te leren van fouten. Een jaar lang krijg je elke week een inspirerende mail met mijn beste tips, trucs, oefeningen en praktijkvoorbeelden. Op deze manier blijft het leren van fouten een trending topic.

Drie e-books

Koekwous of Kampioen, Waarom fouten, tegenslagen en

mislukkingen zo leuk zijn & Durf jij te springen?

4 Q&A sessies per jaar

 

Vier keer per jaar beantwoord ik vragen van de deelnemers in een video. Deze video's zijn terug te kijken zolang je toegang hebt tot het programma. 

Ik wil meer weten en online koffie drinken.

👇 Reviews SuperFalen 👇

"Frank blijft dichtbij zichzelf om zijn boodschap, vaak op hilarische wijze, over te brengen: fouten mogen maken is gezond voor bedrijf en werknemer. Het is heel levendig geschreven. De structuur zorgt dat het niet chaotisch wordt."

- Chantal van Wees. Freelance journalist voor o.a. AD en Nu.nl

"De auteur slaagt erin om zelfs de meest sceptische managementboeklezer te overtuigen. Op een humorvolle manier laat hij je als lezer sterker worden van je fouten."

- Anke Derkse. Freelance journalist De Ondernemer

"Frank's superpower: krachtige lessen overbrengen in leuke luchtige verhalen. De hoofdstukken lees je zo weg, een beetje zoals een column. Dat is pas ontspannen leren dus! Daarbij neemt hij zichzelf ook niet al te serieus. Verfrissend! Go Frank."

- Djoeke Bekkema. Branding specialist StudioSolide.nl

"Frank zet je in SuperFalen met krachtige tips en voorbeelden aan het denken. Met een goede dosis humor biedt hij je een andere kijk op falen, en leren. Een gamechanger voor iedereen die wil groeien!"

- Marlou op den Kamp

"Een grappenmaker die jou op een grappige manier meeneemt om over je eigen domme acties geen oordeel te vormen, maar juist je uitdaagt om te bedenken, hoe zou ik het de volgende keer anders doen. Want de voorbereiding (het proces) is soms nog veel leuker dan het resultaat (doel)."


- Eunice Roelofs

"Frank schrijft het luchtig, persoonlijk en met veel humoristische voorbeelden waardoor het gemakkelijk weg leest. De titels zijn creatief en uitdagend en maken dat je nieuwsgierig bent naar het verhaal."


- Kirsten van Tongeren

Wie is Frank?

Na zeven jaar, driehonderd optredens én een theatertour is Frank Deuring (1985) in 2013 gepensioneerd als stand-upcomedian.

De rek was eruit en het plezier was weg. Daarom was Frank toe aan iets nieuws: de FoutenFabriek.

Hij dompelde zich maniakaal onder in het leren van fouten en heeft inmiddels al duizenden mensen geïnspireerd met zijn lezingen bij gemeentes, ministeries, banken, ziekenhuizen en het mkb.

Verder gaf hij gastcolleges aan meerdere universiteiten.

Wat ga je ontdekken in dit online programma?

 • 9 Supertips van CEO’s om tegenspraak te stimuleren.
 • Een belachelijk waardevolle les die ik leerde van een HR-directeur uit de luchtvaart.
 • De gouden tip voor het omgaan met collega’s die je wel kunt schieten.
 • Hoe je afwijzing leuk kunt maken.
 • 9 Next Level-methodes om fouten te delen. (Superconcreet!)
 • Inspirerende lessen van een dame met serieuze trauma’s en hoe zij hiermee dealt.
 • Welke geniale actie Sara uitvoerde nadat ze voor het altaar was laten staan.
 • Welke reactie ervoor zorgt dat niemand ooit meer een fout deelt.
 • Welke reactie goud waard is bij een blunder.
 • Hoe krijg je jouw collega’s mee in het open zijn over fouten?

Investering

De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Gastspreker: Evelien Bijl. De perfectionisme coach.

Masterclass: Hoe kun je wat liever voor jezelf zijn bij een fout?


 • Hoe reageer jij wanneer je een fout hebt gemaakt?
 • Word je boos op jezelf?
 • Wéét je ergens wel dat fouten maken heel normaal is (en zelfs leerzaam), maar lukt het je toch niet om dat nare gevoel van je af te schudden wanneer er iets niet goed is gegaan?


Dan is deze masterclass een must see voor jou! Evelien Bijl, de perfectionismecoach, neemt je mee door de 3 rode vlaggen die je vertellen dat je niet constructief omgaat met fouten.

Inhoud


De ‘shitspiral van zelfkritiek’?


Wat is emotioneel perfectionisme?


Evelien legt je uit wat dit betekent én hoe je deze patronen kunt doorbreken.


Het stappenplan met de 3 essentiële dingen die je kunt doen zodat jij voortaan veel relaxter reageert wanneer je een fout maakt.

Vier keer per jaar beantwoord ik vragen van de deelnemers in een video. Deze video's zijn terug te kijken zolang je toegang hebt tot het programma. 


En het grappige is… dit leidt juist tot het maken van mínder fouten in de toekomst.

Over Evelien

Evelien had vroeger zelf enorm veel last van perfectionisme, zonder dat ze het doorhad. Het enige wat ze wist, was dat ze elke dag stress en druk ervaarde die ze moeilijk los kon laten.

Vanaf het moment dat ze snapte dat het perfectionisme was dat haar in de weg zat, werd alles anders. Ze ging fluitend naar haar werk en ook privé had ze meer plezier en energie.

Nu leert Evelien anderen hoe ze relaxter in het leven kunnen staan door minder streng voor zichzelf te zijn.

Ze richtte het programma Goed Genoeg op, waarmee ze al meer dan 500 mensen hielp hun perfectionisme los te laten. Daarnaast is ze host van de perfectionismepodcast, die al meer dan 200.000 keer beluisterd werd. Ook is ze auteur van het boek Goed Genoeg - 50 tips om je perfectionisme los te laten.

Gastspreker: Jan-Joost. Organisatie adviseur.

Masterclass: Hoe gaat de maffia met fouten om?

In tegenstelling wat veel mensen denken is dat wanneer medewerkers binnen de georganiseerde misdaad een fout maken direct een kort en bondig exit gesprek krijgen, maar dat is zeker niet het geval.

 • Zij lossen zoveel mogelijk op zonder geweld
 • Er is beperkte ruimte voor fouten dus dat levert mogelijk meer stress op
 • Ze zijn heel duidelijk hun in feedback n.a.v. een fout


Natuurlijk ben je nieuwsgierig! Kijk deze masterclass.

Inhoud

Jan-Joost Kroon neemt je mee in een wereld die we van naam allemaal wel kennen, maar niet snel stilstaan wat wij van hen kunnen leren. De maffia als metafoor, ook als het gaat om het maken van fouten is leerzaam voor elk bedrijf, manager, medewerker of directeur.

 

In deze masterclass komen in elk geval de volgende onderwerpen voorbij:

 • Moet je consequenties verbinden als er fouten worden gemaakt?
 • Levert focus op ‘geen fouten’ maken niet extra stress op?
 • Hoe zorg je voor begrip dat fouten extreme gevolgen kunnen hebben en hoe ga je dit in de toekomst voorkomen?

Over Jan-Joost

Jan-Joost is al meer dan 25 jaar gefascineerd door de Italiaanse maffia. In zijn werk als organisatie adviseur gebruikt hij de metafoor van de maffia als voorbeeld van een efficiënte en succesvolle bedrijfsvoering. Zonder de maffia te verheerlijken benoemt hij elementen die in elke organisatie voor komen, en beschrijft hoe de maffia dit aanpakt.

Hij schreef hierover een bestseller ‘van Capo tot CEO, leerzame inzichten van de Italiaanse maffia’. Dit boek stond op #1 in de managementboek Top 100.

Jan-Joost geeft veel keynotes en workshops over zijn perspectief en probeert organisaties en leiders te triggeren om eens vanuit een andere hoek naar hun eigen organisatie te laten kijken.

Let op! Jan-Joost gebruikt metaforen van de maffia om je een nieuw perspectief te bieden. Uiteraard vergoelijkt hij op geen enkele manier criminaliteit.

Overige 4 gastsprekers

Met de overige 4 gastsprekers ben ik in gesprek. Het goede nieuws is dit: Ze hebben toegezegd! Ik ben hier echt heel enthousiast over. Zij worden binnenkort bekend gemaakt.