Ga samen fouten delen

Wil je dat mensen naar voren stappen om fouten te delen?

Beloon het toegeven van fouten.
Let op! Je beloont niet de fout zelf, maar je beloont het toegeven en het delen. Hoe beloon je het toegeven en het delen? Door het te koppelen aan iets positiefs.

  • ‘Bedankt voor het delen. Dat vind ik dapper!’
  • ‘Wat tof dat je dit deelt. Ik waardeer dat enorm in collega’s.’
  • ‘Complimenten voor je lef! Dat zie ik graag bij mijn teamleden.’

Bovenstaande zinnen zijn voorbeelden die je kunt gebruiken. Wil je je waardering extra kracht bijzetten? Deel dan een Faalbokaal uit. De Faalbokaal is een teken van waardering voor het lef dat iemand toont, omdat hij of zij naar voren durfde te stappen.

Mensen kunnen het waanzinnig lastig vinden om die stap te zetten en toe te geven dat iets fout ging.

‘Misschien word ik wel uitgelachen!’
‘Misschien word ik wel belachelijk gemaakt!’
‘Misschien kom ik wel dom over…’

Dit zijn serieuze gedachten en belemmeringen die iemand kan hebben. Daarom is het zo bizar belangrijk om het toegeven van fouten te belonen. Zo geef je letterlijk een signaal af dat jullie het dapper vinden dat iemand een fout deelt.

Fouten Delen geeft een enorme boost op meerdere vlakken

  • Jullie gaan meer leren en daarom beter presteren
  • Jullie werken aan de psychologische veiligheid in het team
  • Jullie werken aan een open foutencultuur

Al deze zaken zijn weer te linken aan de creativiteit, het leervermogen en het onderlinge vertrouwen binnen organisaties.

De Faalbokaal kan een onderdeel zijn van een workshop of lezing. Door een speelse oefening delen we de Faalbokaal uit en daarna nemen jullie deze mee naar kantoor. Daar gebruiken jullie ‘m als wisselbeker.

Naast de fysieke Faalbokaal kunnen jullie ook de kaartvariant bestellen. Iedereen krijgt dan een setje kaarten met een afbeelding van de Faalbokaal erop.