WAT IS CLUB FOUTENFABRIEK?

Dit is dé plek waar je moet zijn om te ontdekken hoe je relaxter met fouten kunt leren omgaan. Ook neem ik je mee in hoe je radicale openheid kunt ontwikkelen over fouten op de werkvloer.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN CLUB FOUTENFABRIEK?

 • Masterclasses 
 • Gastsprekers 
 • E-books 
 • Live online Q&A sessies 
 • Een jaarprogramma waarbij je elke week een tip of truc in je mailbox krijgt 
 • Mijn wekelijkse Faaljournaal  

Waarom ben ik Club FoutenFabriek begonnen?

Ik heb een enorme verandering doorgemaakt in mijn leven. In september 2022 woog ik 125 kilo en 7 maanden later was ik 35 kilo afgevallen. Ik voel me enorm krachtig en zit bijzonder goed in mijn vel. 

Al een paar jaar wilde ik gezonder gaan leven, maar dat lukte steeds niet. Totdat ik met misschien wel de beste personal trainers van Nederland ging werken. Toen ik op hun website ging kijken dacht ik: “Dit klinkt te goed om waar te zijn”. Ze hebben uitsluitend 5-sterren reviews en de transformaties die mensen doormaken zijn echt bizar. 

Ik besloot een bak geld over te maken en het te proberen. Inmiddels ben ik zo dankbaar dat ik deze stap genomen heb. Waarom zijn deze personal trainers zo enorm succesvol? 

Ze zijn heel erg gefocust op het behalen van de best mogelijke resultaten voor mij als klant. Voor elke beer die ik tegenkom op mijn weg heeft mijn trainer een oplossing. Daarnaast krijg ik soms tussen de work-outs door een minicollege over gezondheid en voeding. 

Als een echte business nerd ga ik kwispelen van deze methode. Ondernemen is mijn passie en daarom ben ik altijd nieuwsgierig naar hoe je klanten echt blij kunt maken. Het is misschien een open deur, maar je kunt dit bereiken door ze goed te helpen om resultaten te behalen.  

Deze ontwikkeling zorgde ervoor dat ik kritisch naar mijn eigen onderneming ging kijken met als uitgangspunt: hoe zorg ik ervoor dat mijn klanten de best mogelijke resultaten gaan behalen? Hoe zorg ik ervoor dat ze echt die radicale openheid over fouten gaan bereiken? 

Daarom ben ik Club FoutenFabriek begonnen. Met deze Club help ik jou om als persoon relaxter om te gaan met fouten en om radicale openheid te ontwikkelen over fouten op de werkvloer. Doe je mee?

Wat tref je allemaal aan in Club FoutenFabriek?

Masterclasses

HOE JE EEN OPEN FOUTENCULTUUR BOUWT

In deze masterclass mix ik inzichten uit de luchtvaart en de medische wereld met sterke wetenschappelijke theorieën. Stap voor stap laat ik exact zien hoe je groeit naar een open foutencultuur, zodat mensen straks hun fouten, tegenslagen en mislukkingen durven te delen.

HET GROTE GEHEIM VAN POSITIEF NAAR FOUTEN KIJKEN

In deze masterclass onthul ik hoe je mensen in de leerstand krijgt. Deze module is gebaseerd op sterk wetenschappelijk onderzoek van meer dan dertig jaar. ‘Wetenschappelijk onderzoek, Frank? Dat gaat vast saai worden.’ Echt niet! Je gaat leren op een leuke manier. Daarbij krijg je voorbeelden van organisaties die excelleren vanwege hun lerend vermogen en laat ik je zien welke organisaties failliet gingen door hun focus op presteren in plaats van leren.

ZO GA JE OM MET AFWIJZING

Vaak durven mensen fouten niet te delen uit angst voor sociale afwijzing. Hoe zou het zijn als ik je leer omgaan met afwijzing? Dit kan echt een boost geven aan je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Je ontwikkelt meer lef. Als organisatie kan dit een aanjager zijn van innovatie en creativiteit. (Let op: dit is bizar waardevol voor jouw salesmensen!)

ZO GA JE OM MET TEGENSLAG

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met tegenslagen. Gelukkig kun je leren hoe je omgaat met tegenslag. Sommige mensen blijven erin hangen en anderen komen er sterker uit. Ik heb ontdekt wat de mensen doen die er sterker uitkomen. Dát deel ik met je in deze module. (Disclaimer: ik heb geen waardeoordeel over mensen die in tegenslag blijven hangen.)

ZO STOP JE HET SCHAAMTEMONSTER TERUG IN DE KAST

Veel mensen durven fouten niet te delen uit angst voor schaamte. Daarom ga je in deze module ontdekken hoe schaamte werkt en wat je kunt doen als je een schaamteaanval hebt. Sommige mensen kunnen op zo’n moment wel door de grond zakken! Met deze tips zak je niet door de grond, maar stijg je boven jezelf uit.

Let op! Elke masterclass bevat veel praktijkvoorbeelden en tips waarmee je direct aan de slag kunt.

LAAT JE PERFECTIONISME LOS

De wil om alles perfect te doen is een enorme blokkade voor je productiviteit. Daarbij is perfectionisme een aanleiding voor burn-outs en ziekteverzuim. Als je perfectionisme loslaat dan maak je ruimte om relaxter met fouten om te gaan, minder stress te ervaren en ook eens beter te gaan presteren.

 

EXTRA MASTERCLASS: ZO BRENG JE DEZE KENNIS OVER OP JE TEAM

Supertof al die kennis! Maar krijg ik mijn team mee? Hoe inspireer ik ze? Dat ga ik je in deze masterclass ontdekken.

Het FoutenFabriek Jaarprogramma


Ontvang een jaar lang de beste tips om te leren van fouten. Elke week ontvang je een jaar een inspirerende mail met mijn beste tips, trucs, oefeningen en praktijkvoorbeelden. Op deze manier blijft het leren van fouten een trending topic.

Dit is optioneel. Je ontvangt de jaarlijkse tips alleen als je jezelf hier voor inschrijft.

Drie e-books

Koekwous of Kampioen, Waarom fouten, tegenslagen en

mislukkingen zo leuk zijn & Durf jij te springen?

Faaljournaal 

Elke donderdag om 11.00 uur deel ik de leukste tips, verhalen en anekdotes over het leren van fouten.

Waarschuwing: deze blogs zijn niet geschikt voor serieuze mensen die alleen maar inhoudelijke saaie tips willen 😊

Q&A sessies

 

Een paar keer per jaar host een ik een online sessie waarbij je alle vragen kunt stellen die je hebt over het leren van fouten.

JA, ik wil TOEGANG

👇 Reviews SuperFalen 👇

"Frank blijft dichtbij zichzelf om zijn boodschap, vaak op hilarische wijze, over te brengen: fouten mogen maken is gezond voor bedrijf en werknemer. Het is heel levendig geschreven. De structuur zorgt dat het niet chaotisch wordt."

- Chantal van Wees. Freelance journalist voor o.a. AD en Nu.nl

"De auteur slaagt erin om zelfs de meest sceptische managementboeklezer te overtuigen. Op een humorvolle manier laat hij je als lezer sterker worden van je fouten."

- Anke Derkse. Freelance journalist De Ondernemer

"Frank's superpower: krachtige lessen overbrengen in leuke luchtige verhalen. De hoofdstukken lees je zo weg, een beetje zoals een column. Dat is pas ontspannen leren dus! Daarbij neemt hij zichzelf ook niet al te serieus. Verfrissend! Go Frank."

- Djoeke Bekkema. Branding specialist StudioSolide.nl

"Frank zet je in SuperFalen met krachtige tips en voorbeelden aan het denken. Met een goede dosis humor biedt hij je een andere kijk op falen en leren. Een gamechanger voor iedereen die wil groeien!"

- Marlou op den Kamp

"Een grappenmaker die jou op een grappige manier meeneemt om over je eigen domme acties geen oordeel te vormen, maar juist je uitdaagt om te bedenken, hoe zou ik het de volgende keer anders doen. Want de voorbereiding (het proces) is soms nog veel leuker dan het resultaat (doel)."


- Eunice Roelofs

"Frank schrijft het luchtig, persoonlijk en met veel humoristische voorbeelden waardoor het gemakkelijk weg leest. De titels zijn creatief en uitdagend en maken dat je nieuwsgierig bent naar het verhaal."


- Kirsten van Tongeren

Wie is Frank?

Na zeven jaar, driehonderd optredens en een theatertour is Frank Deuring (1985) in 2013 gepensioneerd als stand-upcomedian.

De rek was eruit en het plezier was weg. Daarom was Frank toe aan iets nieuws: de FoutenFabriek.

Hij dompelde zich maniakaal onder in het leren van fouten en heeft inmiddels al duizenden mensen geïnspireerd met zijn workshops & lezingen bij gemeentes, ministeries, banken, ziekenhuizen en het mkb.

Verder gaf hij gastcolleges aan verschillende universiteiten. In juni 2022 kwam zijn boek SuperFalen uit. Dit boek stond 14 dagen op #1 in de Managementboek Top 100. Frank werd geïnterviewd door onder andere het AD, het FD, de Libelle,  de Volkskrant en Radio 1.

Wat ga je ontdekken in Club FoutenFabriek?

 • 9 Supertips van CEO’s om tegenspraak te stimuleren.
 • Een belachelijk waardevolle les die ik leerde van een HR-directeur uit de luchtvaart.
 • De gouden tip voor het omgaan met collega’s die je wel kunt schieten.
 • Hoe je afwijzing leuk kunt maken.
 • 9 Next Level-methodes om fouten te delen. (Superconcreet!)
 • Inspirerende lessen van een dame met serieuze trauma’s en hoe zij hiermee dealt.
 • Welke geniale actie Sara uitvoerde nadat ze voor het altaar was laten staan.
 • Welke reactie ervoor zorgt dat niemand ooit meer een fout deelt.
 • Welke reactie goud waard is bij een blunder.
 • Hoe krijg je jouw collega’s mee in het open zijn over fouten?

Gastspreker: Evelien Bijl. De perfectionismecoach.

Masterclass: Hoe kun je wat liever voor jezelf zijn bij een fout?


 • Hoe reageer jij wanneer je een fout hebt gemaakt?
 • Word je boos op jezelf?
 • Wéét je ergens wel dat fouten maken heel normaal is (en zelfs leerzaam), maar lukt het je toch niet om dat nare gevoel van je af te schudden wanneer er iets niet goed is gegaan?


Dan is deze masterclass een must see voor jou! Evelien Bijl, de perfectionismecoach, neemt je mee door de 3 rode vlaggen die je vertellen dat je niet constructief omgaat met fouten.

Inhoud


De ‘shitspiral van zelfkritiek’?


Wat is emotioneel perfectionisme?


Evelien legt je uit wat dit betekent én hoe je deze patronen kunt doorbreken.


Het stappenplan met de 3 essentiële dingen die je kunt doen, zodat jij voortaan veel relaxter reageert wanneer je een fout maakt.


En het grappige is… dit leidt juist tot het maken van mínder fouten in de toekomst.

Over Evelien

Evelien had vroeger zelf enorm veel last van perfectionisme, zonder dat ze het doorhad. Het enige wat ze wist, was dat ze elke dag stress en druk ervaarde die ze moeilijk los kon laten.

Vanaf het moment dat ze snapte dat het perfectionisme was dat haar in de weg zat, werd alles anders. Ze ging fluitend naar haar werk en ook privé had ze meer plezier en energie.

Nu leert Evelien anderen hoe ze relaxter in het leven kunnen staan door minder streng voor zichzelf te zijn.

Ze richtte het programma Goed Genoeg op, waarmee ze al meer dan 500 mensen hielp hun perfectionisme los te laten. Daarnaast is ze host van de perfectionismepodcast, die al meer dan 200.000 keer beluisterd werd. Ook is ze auteur van het boek Goed Genoeg - 50 tips om je perfectionisme los te laten.

Gastspreker: Jan-Joost. Organisatieadviseur.

Masterclass: Hoe gaat de maffia met fouten om?

Veel mensen denken dat medewerkers binnen de georganiseerde misdaad direct ontslagen worden als ze een fout maken, maar in werkelijkheid is dat niet altijd het geval.

 • Leiders van de maffia proberen zoveel mogelijk op te lossen zonder geweld
 • Er is beperkte ruimte voor fouten dus dat levert mogelijk meer stress op
 • Leiders van de maffia zijn heel duidelijk in hun feedback n.a.v. een fout


Natuurlijk ben je nieuwsgierig! Kijk deze masterclass.

Inhoud

Jan-Joost Kroon neemt je mee in een wereld die we van naam allemaal wel kennen, maar niet snel stilstaan wat we van hen kunnen leren. De maffia als metafoor, ook als het gaat om het maken van fouten, is leerzaam voor elk bedrijf, manager, medewerker of directeur.

 

In deze masterclass komen in elk geval de volgende onderwerpen voorbij:

 • Moet je consequenties verbinden als er fouten worden gemaakt?
 • Levert focus op ‘geen fouten’ maken niet extra stress op?
 • Hoe zorg je voor begrip dat fouten extreme gevolgen kunnen hebben en hoe ga je dit in de toekomst voorkomen?

Over Jan-Joost

Jan-Joost is al meer dan 25 jaar gefascineerd door de Italiaanse maffia. In zijn werk als organisatieadviseur gebruikt hij de metafoor van de maffia als voorbeeld van een efficiënte en succesvolle bedrijfsvoering. Zonder de maffia te verheerlijken benoemt hij elementen die in elke organisatie voorkomen, en beschrijft hoe de maffia dit aanpakt.

Hij schreef hierover een bestseller ‘van Capo tot CEO, leerzame inzichten van de Italiaanse maffia’. Dit boek stond op #1 in de managementboek Top 100.

Jan-Joost geeft veel keynotes en workshops over zijn perspectief en probeert organisaties en leiders te triggeren om eens vanuit een andere hoek naar hun eigen organisatie te laten kijken.

Let op! Jan-Joost gebruikt metaforen van de maffia om je een nieuw perspectief te bieden. Uiteraard vergoelijkt hij op geen enkele manier criminaliteit.

Gastspreker: Arco Kats. Trainer.

Masterclass: Fouten bekeken vanuit verschillende gedragsstijlen en -voorkeuren.

Sommige mensen gaan heel relaxed om met fouten terwijl andere mensen het verschrikkelijk vinden. Hoe kan dat?

In deze masterclass neemt Arco je mee in de wereld van gedrag. Arco traint al jaren teams in effectiever samenwerken vanuit verschillende methodieken.

Inhoud

 • Wat zijn de verschillende gedragsstijlen en -voorkeuren?
 • Hoe kun je dit inzetten om collega’s aan te spreken op fouten?
 • Hoe kun je dit inzetten om de samenwerking te verbeteren?

Over Arco

Arco Kats

Foto: Kim Bekkers. Adaptable fotografie.

Arco studeerde Technische Bedrijfskunde en is sinds 2000 actief als management en communicatietrainer. Hierin is hij, naast creatief bevlogen trainer, ook onderzoeker van menselijk gedrag en samenwerking. Hij heeft ruime ervaring met verschillende teams variërend van bouw en ict tot overheid en zorg. Arco is zelfstandig ondernemer met Arco Kats Training & Advies en was bestuursvoorzitter van de coöperatieve vereniging Het Trainingsbureau Cooperatief UA van 2013 tot 2022.


Arco is getrouwd en heeft één dochter en een hond. Naast het trainersvak maakt hij muziek, theater en sport hij regelmatig. Ook schreef hij het boek Arco Vertelt.

Investering

Het is mijn ambitie dat we in Nederland anders met fouten omgaan. Ik wil niet dat fouten keihard afgestraft worden maar dat er juist waardering komt voor jou als je fouten eerlijk op tafel legt. Om dat doel te bereiken wil ik zo veel mogelijk mensen hier op een laagdrempelige manier kennis mee laten maken.


Jarenlang heb ik deze content alleen als betaalde optie aangeboden aan mijn klanten. Alleen bereikte ik op die manier niet het maximaal aan mogelijke mensen. Daarom heb ik besloten om deze content vrij beschikbaar te maken zonder kosten.


Als tegenprestatie vraag ik jou om deze club te helpen groeien. Hoe? Nodig minimaal één persoon in je netwerk uit om ook lid te worden van deze club.


Zo kunnen we samen groeien richting een cultuur in Nederland waarin we radicaal open zijn over fouten!